Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Installera den smarta Autodörren på Omlets hönsnät

För detaljerade instruktioner och illustrationer, se Instruktionsmanual för den smarta Autodörren, och börja med steg 37 på sidan 30.

Steg 1 – Skär ut en öppning i hönsnätet

Använd en bultsax eller avbitartång och skär försiktigt en öppning i nätet. För bredmaskigt nät bör hålet innehålla 2x vertikala trådar och 12x horisontella. För finmaskigt hönsnät bör hålet innehålla 2x vertikala trådar och 22x horisontella. Klipp så nära nästa tråd i hönsnätet som möjligt. Öppningen ska vara något bredare och högre än öppningen i Autodörren.

Steg 2 – Installera skydd för kanterna på hönsnätet

För att skydda din flock från de avskurna kanterna på nätet, installera nätkantskydd över de avskurna trådarna.

Installera de övre och nedre skydden (810.1064) först, installera sedan de två sidoskydden (810.1065).

Steg 3 – Placera Autodörren på rätt plats

Placera Autodörren i öppningen i nätet. Se till att inget nät är synligt genom dörren.

För att säkerhetssensorerna inuti dörren ska fungera korrekt är det viktigt att nätkanten är längre bak än kanten på säkerhetssensorn med minst 5 mm.

Steg 4 – Fäst Autodörren vid hönsnätet

Använd 4x 800.0179 skruvbultar, 4x 810.0245 ringbrickor och 4x 800.0040 vingmuttrar och skruva fast Autodörren i hönsnätet. Placera skruvbultar genom de övre hålen i dörren, genom nätet och genom de övre hålen i monteringssatsen för hönsnätet. Från insidan, placera ringbrickorna bredvid vingmuttrarna över skruvbultarna, se till att den böjda sidan är vänd från monteringssatsen och dra åt på plats med vingmuttrarna. Upprepa denna process med de nedre hålen.

Efter att ha skruvat fast dörren i hönsnätet, dubbelkolla att dörren är rak och inte har glidit och att säkerhetssensorerna inte är blockerade (se steg 3).

Related Articles