Anslut din smarta Autodörr till Omlets app

Den här guiden går igenom processen att ansluta din smarta Autodörr till Omlets app. Se till att du har laddat ner och installerat appen på din mobiltelefon innan du fortsätter.

Steg 1 – Logga in

Efter att ha öppnat appen behöver du logga in med ditt Omlet-konto (du kan registrera dig i appen om du inte redan har ett).

Steg 2- Ställ in kontrollpanelen

Innan du fortsätter, installera din Omlet Autodörr på ditt hönshus.

Om du ansluter strömmen till kontrollpanelen uppmanas enheten att vara i ”Upptäcksläge”.

Kontrollpanelen ska vara i ”Upptäcksläge”, vilket indikerar att den är redo att ansluta till appen.

Om det inte står ”Upptäcksläge” vänligen navigera genom menyn till alternativet ”wifi” och tryck sedan och håll ner ”OK”.

Beroende på din firmwareversion kan kontrollpanelen själv försätta sig i ”Upptäcksläge” på en gång. Om den inte gör det och skärmen istället visar ”Inaktiverad” ska du ändra valet till ”Upptäcksläge” och sedan trycka på och hålla in ”OK”.

I ”Upptäcksläge” återgå till appen och klicka på ”Anslut”-knappen.

Steg 3 – Anslut

För att ansluta din telefon till kontrollpanelen, stå nära (inom 6 meter) din smarta kontrollpanel och klicka på ”Anslut” för att starta upptäcktsprocessen.

Om du tillfrågas, välj ”Tillåt” för att ge appen åtkomst till Bluetooth och platstjänster. Appen behöver dessa behörigheter för att fungera.

(Obs: Vi använder aldrig din platsdata, detta är ett krav för Bluetooth-upptäcktsprotokollet på vissa enheter)

Appen kommer att söka efter närliggande bluetooth-enheter och gå vidare när den smarta kontrollpanelen hittas.

Om enheten inte kan hittas:

• Försök att flytta kontrollpanelen närmare.
  • Kontrollera att kontrollpanelen är i upptäcktsläge – skärmen bör visa ”upptäcktsläge”, om inte, använd pilknapparna för att navigera till wifi-alternativet och tryck sedan på och håll ned OK i 3 sekunder för att återaktivera upptäcktsläget.
  • Stäng av och slå på igen.

Steg 4 – Välj wifi

Efter att ha hittat den smarta kontrollpanelen kommer appen att be kontrollpanelen att söka efter trådlösa nätverk i närheten.

Välj ditt trådlösa nätverk från listan och ange nätverkslösenordet och klicka sedan på ”Anslut”.

Om ditt trådlösa nätverk inte är synligt kan du behöva flytta ditt hönshus närmare din åtkomstpunkt eller installera en extra åtkomstpunkt eller räckviddsförlängare för att ge täckning där ditt hönshus finns.

Du kan klicka på ”Sök igen” för att börja om och söka efter trådlösa nätverk igen.

Steg 5 – Anslut till wifi

Ditt wifi-lösenord överförs säkert till den smarta kontrollpanelen, som sedan försöker ansluta till nätverket (Obs: ditt wifi-lösenord lagras aldrig i appen eller skickas till våra servrar).

Efter att ha lyckats ansluta till nätverket kommer den smarta kontrollpanelen att kontakta vår server för att registrera sig med ditt konto.

Efter registrering kommer kontrollpanelen att starta om och sedan vara redo att användas.

Om kontrollpanelen inte kan ansluta till det trådlösa nätverket, kontrollera lösenordet igen och försök igen. Om indikatorn för signalstyrka är låg, försök att flytta hönshuset närmare åtkomstpunkten, eller installera en extra åtkomstpunkt eller räckviddsförlängare för att ge bättre täckning för hönshuset.

Steg 6 – Ställ in din dörrfärg

Slutligen väljer du färgen på din dörr så att vi kan visa rätt färg för dig i appen (Obs: den ursprungliga versionen av appen har bara de gröna bilderna, grå kommer snart)!

Klart!

Efter omstart laddar din smarta kontrollpanel upp dess status och konfiguration till vår server och kommer att vara synlig i appen. Om statusen inte visas, ge det en sekund och dra sedan ned kortet för Autodörren för att uppdatera skärmen.

Observera att första gången Autodörren installeras kan den kräva ”kalibrering”.
Om du ser ”kalibrera”, välj det och din dörr kommer att öppnas och stängas några gånger innan skärmen uppdateras.