Länka din smarta Autodörr till Alexa

Du kan styra och kontrollera din smarta Autodörr från Omlet med hjälp av röstkommandon med Amazon Alexa-enheter, eller Amazon Alexa-appen på din smartphone. Följ guiden nedan för att länka Alexa till ditt Omlet-konto och ge åtkomst till dina enheter.

Steg 1 – Öppna Amazon Alexa App

Amazon Alexa länkar till dina Omlet-enheter via Amazon Alexa-appen. Du kan installera den från enhetens appbutik om du inte redan har den installerad.

Steg 2 – Lägg till Omlet

I Alexa-appen trycker du på ikonen ”Mer” i det nedre högra hörnet. Från menyn som visas väljer du alternativet ”Färdigheter & Spel”.

Använd sökrutan högst upp på sidan för att söka efter ”Omlet”. Du bör se färdigheten Omlet listad, med Omlet-logotypen bredvid. Tryck på denna post för att fortsätta.

Alexa kommer att visa lite information om färdigheten Omlet. Tryck på knappen ”Aktivera” för att starta inställningsprocessen.

Steg 3 – Länka ditt Omlet-konto

Du blir då ombedd att länka ditt Omlet-konto. Logga in med samma kontouppgifter som du använde för att logga in på Omlet-appen.

Efter att ha loggat in kommer vi att visa en bekräftelse på åtkomsten som Alexa kommer att beviljas till dina enheter – Alexa kommer att kunna kontrollera statusen för dina enheter och kontrollera dem, men kommer inte att kunna ändra några inställningar eller hantera inställningar för delning.

Om du vill ge Alexa denna åtkomst, klicka på knappen Bevilja åtkomst för att slutföra kontolänkningen.

Steg 4 – Länka enheten

Efter att ha beviljat åtkomst kommer Alexa-appen att visa ”Omlet har länkats”. Tryck på ”Nästa” för att fortsätta.

Alexa kommer sedan att kommunicera med våra servrar för att upptäcka dina enheter. När det är klart ser du en lista över enheter som är länkade till ditt konto, med de namn du har ställt in i Omlet-appen. Tryck på ”Klar” för att slutföra processen.

Klart!

Ditt konto bör nu vara länkat till Amazon Alexa, och du kommer att kunna styra dina enheter via Alexa. Tryck på knappen ”Enheter” längst ned på skärmen för att kontrollera att din smarta Autodörr från Omlet nu visas i listan över enheter du kan styra. Tryck på enheten för att komma åt de tillgängliga kontrollerna.

Du kan nu styra dina enheter via röstkommando, säg helt enkelt ”Alexa, öppna min Autodörr”. När du ger kommandon via röst bör du använda namnet på enheten så som du har ställt in det i Omlet-appen. Detta gör att du kan styra en specifik enhet om du har flera enheter.