Optimera batteritiden för din smarta Autodörr

Även om vi rekommenderar att du driver din smarta Autodörr med elnätet för att få ut det bästa av produkten, är det möjligt att använda batterier istället om du vill. Vi har inkluderat funktionalitet i kontrollpanelen för att optimera batteritiden, och med standardinställningarna förväntar vi oss att de flesta kunder kommer att få 2+ månaders batteritid innan de behöver byta batterierna.

Använd rätt batterier

Vi rekommenderar att du endast använder AA-batterier av god kvalitet från ett välrenommerat märke. De flesta AA-batterier fungerar, men batterier av lägre kvalitet kommer sannolikt att resultera i en kortare batterilivslängd och kommer att behöva bytas oftare. Använd endast icke-uppladdningsbara batterier, då de flesta uppladdningsbara AA-batterier har en lägre spänning och inte ger tillräckligt med ström för att driva kontrollpanelen eller motorn som driver dörren.

Kontrollera dina ströminställningar

Du kan se ströminställningarna genom att trycka på ikonen Inställningar uppe till höger på dörrkortet på hemskärmen och sedan välja ”Ströminställningar” från menyn.

Som standard kommer din kontrollpanel att vara inställd på ”Strömsparande”, vilket gör att kontrollpanelen kan vila i 10 minuters intervall mellan att checka in på vår server för eventuella ändringar för inställningar eller kommandon från Omlets app. Detta ger en balans mellan svarstid på dina kommandon och batteriförbrukning.

Du kan ändra den här inställningen till ”Responsiv” om du vill, vilket innebär att kontrollpanelen kommer att vila i 30 sekunders intervall mellan incheckningarna, vilket gör att den svarar snabbare på kommandon, men kommer leda till att batterierna varar en kortare tid.

Inställningen ”Djup sömn under natten” gör det möjligt för kontrollpanelen att spara ytterligare ström genom att inte checka in med våra servrar under natten, medan du sannolikt inte behöver kontrollera dörren. Du kan anpassa tidpunkten då den djupa sömnen börjar och slutar via inställningarna på den här sidan. Ju längre nattsömn, desto mer batteritid sparas.

Vi rekommenderar att du ställer in starttiden för nattsömn cirka en timme efter att du förväntar dig att dörren ska stängas – detta bör ge dig tillräckligt med tid för att släppa in eftersläpande höns som har stängts ute från hönshuset innan sömnen börjar.