Ställ in när din smarta Autodörr ska öppnas och stängas

Det finns 3 lägen du kan välja mellan för Autodörren.

• Manuell – Dörren öppnas och stängs när du beordrar den via appen eller genom att trycka och hålla ned Ok-knappen på kontrollpanelen.
  • Tid – Du kan ställa in så att Autodörren öppnas och stängs vid specifika tider på dygnet.
  • Ljus – Detta är standardläget. Autodörren öppnas och stängs baserat på omgivande ljusnivå.

Du kan välja vilket läge som ska användas antingen på kontrollpanelen eller i appen.

Du kan alltid öppna eller stänga dörren manuellt när som helst genom att använda knappen i appen, eller genom att hålla ner OK på kontrollpanelen, oavsett vilket läge du har ställt in kontrollpanelen på.

Ställ in via kontrollpanelen

Navigera till alternativet Läge i menyn.

Håll ned OK-knappen.

Härifrån kan du välja mellan 3 alternativ för att styra när din dörr öppnas eller stängs. Ljusläge, tidsläge eller manuellt läge.

Ställ in via appen

Från startskärmen, navigera till sidan Dörrinställningar genom att trycka på ikonen Inställningar i det övre högra hörnet av dörrkortet och välj sedan ”Dörrinställningar” från menyn.

Ljusläge

Ljusläget stänger och öppnar dörren baserat på den aktuella ljusnivån. Ljussensorn sitter på framsidan av kontrollpanelen och denna läser av ljusnivån runt den. När det omgivande ljuset når den inställda nivån för öppning/stängning av dörren utlöses öppningssekvensen.

Kontrollpanelen har en fördröjning på 15 minuter för att säkerställa att ett starkt ljus på natten, eller skugga från någon som står nära hönshuset under dagen, inte får dörren att öppnas eller stängas oavsiktligt.

Du kan ändra ljusnivåerna vid vilka dörren öppnas eller stängs för att finjustera tiderna. Du kan också lägga till en fördröjning av öppningen eller stängningen om du upptäcker att dörren öppnas eller stängs för tidigt.

Vi har funnit från våra omfattande tester att standardinställningarna fungerar bra för de flesta regioner, så vi föreslår att du lämnar standardnivåerna till att börja med och bara justerar om du upptäcker att dörren inte fungerar som du förväntar dig.

Tidsläge

Tidsläget öppnar och stänger dörren vid de specifika tider du ställer in. Du kan välja den öppnings- och stängningstid som passar dig och din flock bäst. Glöm inte att du kanske vill justera detta under året när årstiderna ändras och dagarna blir längre och kortare.

Manuellt läge

När du använder manuellt läge öppnas och stängs dörren endast när du manuellt ber den om det. Antingen genom att trycka på öppna/stäng-knappen i appen, eller genom att hålla ned Ok på kontrollpanelen.